Kongeørnen Barnehage

Kongeørnen barnehage ble godkjent for drift i april 2014.

Vi har to småbarnsavdelinger og en storbarnsavdeling:
Rødstilkene har plass til 12 barn
Grønnfinkene har plass til 10 barn
Blåmeisene har plass til 28 store barn

Vi følger gjeldende regler for bemanning.

Barnehagen holder til i en flott villa i luftige omgivelser i Holmenkollen. Lokalene er nyoppusset og har en lys og behagelig atmosfære.

Om Kongeørnen barnehage:

  • Ligger nær marka og har gode muligheter for turer. Tre minutter å gå til Besserud T-banestasjon. Barnehagen er utstyrt med tre firlingvogner slik at de minste barna også lett kan komme seg på tur.
  • Vi legger vekt på at barna skal ha et variert økologisk kosthold. Vi har egen kokk/kjøkkenhjelp som lager varmmat til barna tre dager i uken.
  • Stort uteområde på 4,2 mål med variert terreng og egen skog. Området er delt inn i to soner for å ivareta både små- og storbarnsbehov. Det ene området har sandkasse, fuglereirhuske, sklie og vippehuske.
  • I skogen vår har vi en lavvo med bålpanne der vi jevnlig griller og har uteaktiviteter.
Følg oss på Instagram

Satsingsområde for Kongeørnen barnehagen:

Selvstendighet

Vi vil at barna skal utvikle seg til å bli selvstendige individer og at hvert barn skal kunne medvirke og kjenne et eget ansvar, der begrepet individualisering innebærer at barnet er i fokus.

Hvorfor?

I oppstartsfasen til barnehagen har vi hatt mye fokus på trygghet og at vi alle skal lære hverandre å kjenne. Nå ønsker vi å ta et steg videre, og tenker at selvstendighet er et viktig fokus i forhold til at barna er sensitive for dette i 1,5 til 3 års alderen. Videre er det å bli selvstendig gunstig for barnets selvfølelse. Å klare seg selv styrker barnets tro på egen mestring.

Hvordan?

Vi skal støtte barna i de utfordringer som de støter på, vi skal vise og forklare hvordan de kan  gjøre, og oppmuntre barna til å prøve selve. Vi skal være tilstede som en trygghet for barna i alle situasjoner. Pedagogene og barnehageassistentenes rolle er å observere barnet og fungere som en veileder, som støtter og motiverer barnet da det skal innhente kunnskap.

Kunstgrupper i Kongeørnen barnehage:
Vi har en egen kunstpedagog i Kongeørnen. Hun har kunst med de store avdelingene en dag i uken.  Ved å skape og få kjennskap til hva andre har skapt, utvides barnas horisont og kreativitet ytterligere.

Barn i Balanse

Kongeørnen tar del i Tårnsvalens satsningsområde, Barn i Balanse. Våre barn har daglig hvile og avdelingene varierer med bruk av yoga og massasje (vennlig berøring) eller rolige stunder med bok.

Åpningstid

07.15 – 16.45
Stengt 3 uker i juli, 6 planleggingsdager i året

Avdelinger

Rødstilkene [0 -3] | tlf: 48075350

Grønnfinkene[0-3] | tlf: 48057741

Blåmeisene [3 -6] | tlf: 46803632

Kontakt

Dr. Holmsvei 3

0787 Oslo

 

Styrer: Stine Øyvindsdatter Webenstad

E-post:  styrerkongeornen@tornsvalen.no

Telf.: 90 67 86 96

Nøkkelinformasjon

Antall barn: 50

Antall ansatte: 12

Pris: 3000,-   kostpenger: 600,-