Låvesvalen Familiebarnehage

I august 2018 åpnet vi Låvesvalen, en helt ny familiebarnehage på et småbruk i Sørkedalen. Barnehagen er godkjent for 8-10 barn i aldersgruppen 0-6 år.  Gården ligger i idylliske omgivelser, kun 10 min med bil fra Røa. Busstoppen heter Søndre Solberg og barnehagen ligger 200m fra stoppet.

De som jobber i barnehagen 100 % er Elisabeth og Sanda. Både Elisabeth og Sanda har lang fartstid i bransjen og har lang erfaring med småbarn og barnehage.  Vi har også en pedagog som jobber en dag i uken i barnehagen.

Elisabeth og Sanda er opptatt av å gi barna en trygg hverdag, med lek, moro, og spennende utfordringer.

Følg oss på Instagram:

Foreløpig har vi en nydelig hund her på gården som heter Silke, hun er barnehagens egen kosebamse og hønseflokken vår er stadig på besøk på verandaen.

Våren 2020 får vi kaningård med kaniner i barnehagen og barna skal også få være med å ruge frem kyllinger som skal bli høner som skal rusle rundt på tunet vårt. Etterhvert vil også fler dyr få sitt bosted her på gården. Av dyrene lærer barna empati, å gi omsorg og vise respekt er viktige egenskaper i sosialisering ,  med andre barn og voksne. Samtidig opplever vi at barna har stor glede av å være i nærkontakt med dyr.

Mat

Hos oss får barna varmmat fem ganger i uken, og vi legger vekt på sunne måltider med grønnsaker og økologiske råvarer. Barna får servert all mat og frukt i barnehagen og vi bruker grønnsaker og urter fra vår egen kjøkkenhage. Vi vektlegger en god atmosfære rundt måltidene og ser verdien i det å spise sammen.

Barn i balanse

Vi er en del av Tårnsvalens profil “Barn i balanse”. Dette kommer til uttrykk gjennom tilstedeværende voksne, som er bevisste på eget nærvær. I tillegg jobber vi med å etablere hvilestund og små massasjestunder for barna.

Åpningstid

08.00-16.30
Stengt påske, jul og 4 uker i løpet av juli,
6 planleggingsdager i året

Kontakter

Sørkedalsveien 779
Sørkedalen, 0758 Oslo

Pedagogisk veileder/Barnehagens leder
Kjersti Øverby Haugen

Telefon: 476 90 319
E-post: lovesvalen@tornsvalen.no

Nøkkelinformasjon

Familiebarnehage 0-6 år

Antall barn: 8-10

Antall ansatte:
2 assistenter, 1 pedagog i 25% stilling

Pris: 3050,-   kostpenger: 350,-