Skogfuglen Barnehage

Skogfuglen barnehage ligger i en flott villa i trivelige omgivelser på Ullern/Bjørnsletta. På uteområdet har vi lekestativ, dumpehuske, huske, lekehus etc. På nabotomten ligger det et friareale med fotballbane og klatrestativ som vi kan benytte så ofte vi ønsker.

Barnehagen har flere firlingvogner. Slik kan vi komme oss lett på tur med de minste barna.

Barnehagen har kort vei til offentlig kommunikasjon i Vækerøveien. Vi bruker nærmiljøet og  tar  turer til Bogstad gård og Røa bibliotek mm.

Montessoriavdeling

Barnehagen har en småbarnsavdeling som er tilrettelagt etter Montesorriprinsipper. Det fysiske miljøet på avdelingen er tilrettelagt etter Montesorriprinsipper. Barna har stor frihet til å velge hvilke aktiviteter de skal være med på og hvilket materiell de skal bruke. Personalet er veiledere for barna. Noen av de  ansatte har opplæring i montesorripedagogikken, samt at vi har ansatte som har erfaring fra montessorivirksomheter fra tidligere jobber.

Mat

Vi legger vekt på at barna skal ha et variert kosthold. Hos oss får barna varmmat  fra Barnehagematen.no tre ganger i uken, brødmat to dager i uken. I tillegg får barna frukt/ grønnsaker og melk hver dag. Barna har med matpakke til ett måltid hver dag. Vi velger økologiske alternativer når det er mulig.

Summende Barnehager i Skogfuglen:

Summende Barnehager vil lære barna om humler og biers liv, vi vil gå på humlesafari på turdagen og lage mange spennende kunstprosjekter rundt tema. Skogfuglen Barnehage har i år fått en egen bikube som står på gården vår i Sørkedalen.

Kunstgruppa i Skogfuglen barnehage:

Vi har en egen kunstpedagog i Skogfuglen. Hun har kunst med den store avdelingen (hvor barna er 3-6 år) en dag i uken. Her skal barna få mulighet til å utforske kunstneriske uttrykk. Ved å skape og få kjennskap til hva andre har skapt, utvides deres horisont og kreativitet ytterligere.

Barn i balanse:
I hverdagen i skogfulen  jobber vi med  “Barn i balanse” ved at det er et stort fokus på oppmerksomme, nærværende voksne – vi er tilstede der barna er.
Videre snakker vi voksne  med rolige, tydelige stemmer til barna og med hverandre i personalgruppa. Med barnegruppene bruker vi yoga øvelser, hvilestund og massasjestunder.

Åpningstid

07.15 – 17.00
Barnehagen har stengt alle helligdager, julaften, nyttårsaften. Vi holder åpent i romjulen og påske med reduserte åpningstider fra klokken 08:00-16:00. Onsdag før skjærtorsdag 08-12. Vi har stengt tre uker i juli, uke 28, 29 og 30. Åpningstid i juli er 08-16.

Avdelinger

Nøtteliten | tlf: 95276716

Eventyrstua | tlf: 95444372

Skogsbær |tlf: 48515337

Trollungene | tlf: 95417098

Kontakt

Skogfaret 28, 0382 Oslo
Styrer: Kjersti Øverby Haugen
Tlf: 90221937 (styrer)
E-post: styrerskogfuglen@tornsvalen.no

Nøkkelinformasjon

Antall barn: 54 | 10 mnd – 6 år

Ansatte: 14

Pris: 3000,-   kostpenger: 600,-