Vallerstua Barnehage

Vallerstua barnehage ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser på Gjettumkollen i Bærum. Barnehagen har et stort uteområde der det er stor variasjon i terrenget. Her er det gode muligheter for motorisk trening, og i tillegg gir uteområdet  næring til lek bare fantasien kan sette en stopper for. Ellers ligger barnehagen nær et boligområde, det er heller ikke langt til offentlig transport og nærbutikk. Samtidig er det fine turmuligheter i nærmiljøet, noe vi benytter oss av hver uke.

Vallerstua er en en-avdelings barnehage, med 20 barn i alderen 1 til 6 år.  Det er flere søskenpar, og vi ser helt klart en stor fordel av å ha blandet aldersgruppe. Barnehagen har flere rom slik at vi kan dele barna i grupper og ha mer aldersorienterte aktiviteter deler av dagen. Det er 4,5 ansatte i barnehagen, noe som gjør det mulig å dele gruppa ofte, og dermed få en best mulig tilpasset dag for alle barna.

Sosial kompetanse vektlegges i vår virksomhet. Vi ønsker at barna skal lære å omgås hverandre på en god måte og lære å løse konflikter med ord. Dette er et tidkrevende arbeid som er spennende å holde på med. Vi er opptatt av å være mye ute og å gå på tur og vi ønsker at barna skal ha en god følelse av utelivet. Det blir også jobbet mye med kreativitet og musikalitet. Vi ønsker å stimulere barn til å uttrykke seg på ulike måter og mener at kreativitet og musikk er to gode måter å uttrykke seg gjennom.

Kunstgruppa i Vallerstua barnehage

3-6 åringene har kunst annenhver uke med vår egen kunstpedagog, Mirella. Gruppene har ulike prosjekter. Vallerstua har også egen kunstansvarlig som har fått opplæring, og har kunst med de største barna de ukene Mirella ikke er der.

I kunstgruppe får barna mulighet til å utforske kunstneriske uttrykk. Ved å skape og få kjennskap til hva andre har skapt, utvides deres horisont og kreativitet ytterligere.

De aller yngste har egne kunstgrupper med personalet hvor barna kan få være kreative med ulike materiale. Fingermaling, male med tannbørster, lage klinkekulebilder og svamptrykk er eksempler på dette.

Barn i balanse

Vallerstua er godt i gang med Tårnsvalens profilarbeide “Barn i Balanse”. Vi bruker yogalek, har barnemassasje (lett berøring), har små pause-stunder  jevnlig og alle barna har en hvilestund i løpet av dagen.

Åpningstid

07.30 – 17.00.
Stengt 3 uker i juli, 6 planleggingsdager i året.

Kontakt

Gjettumkollen 1, 1346 Gjettum
Tlf: 48 24 17 37
E-post: vallerstua@tornsvalen.no

Styrer: Merethe Gundersen

Nøkkelinformasjon

Antall barn: 20 | 0 år – 6 år

Ansatte: 4,5

Pris: 3135,-   kostpenger: 400,-