FN dagen i barnehagene

De fire siste årene har Tårnsvalen Barnehager gjennomført et samarbeidsprosjekt med bistandsorganisasjonen (www.perlenoire.no) som er et lokalt og viktig bistandsprosjekt for skolebarn i Kongo.

Prosjektet består av at barna i alle våre avdelinger (ikke familiebarnehagene) lager kunst, som foreldre «kjøper» i forbindelse med FN dagen, og inntekten av dette går direkte, uten mellomkostnader til skolebarna i Kongo.

Perlenoire er drevet av Jessica Kiil som bor i Oslo, er artist og som også jobber i barnehage i nærmiljøet vårt. Som takk for støtten kommer hun hvert år på besøk i barnehagene våre og lærer barna Afrikanske sanger og forteller og viser en film om barna i Kongo. Det har vært en utrolig flott opplevelse for barna å få oppleve Jessica som har kledd seg i fargesprakende Afrikanske klær og sunget sanger på Swahili med dem. En av barna kommenterte til og med «du må huske å rekke flyet nå da Jessica», de trodde hun kom direkte fra Afrika for å besøke dem J I lang tid etter besøket hennes synger de hennes sanger på avdelingene.

Vi opplever at dette prosjektet gir en vinn vinn følelse, barna får skape kunst som bidrar til skolegang for andre barn i Kongo. Og samtidig de får tilbake besøk av Jessica og lærer litt om Afrika og  afrikansk musikk.

Mirella Flood, kunstpedagog Tårnsvalen Barnehage A/S